GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe bij de historische waterpomp op de Garenmarkt. Als het aan hem ligt komen er in het centrum verder gewoon moderne functionele tapkraantjes. (Foto: Chris de Waard).

Leiden krijgt watertappunten in centrum

Tienduizend euro trekt de gemeente Leiden de komende jaren uit voor het plaatsen van watertappunten in het centrum. In 2013 werden er door de gemeente in samenwerking met Dunea al een aantal geplaatst, maar die staat vooral in de buitengebieden. In polderpark Cronesteyn en bij de kinderboerderij en de Merenwijk bijvoorbeeld. Nu vindt de politiek het tijd om ook in het centrum te gaan werken aan voorzieningen waarbij toeristen, bezoekers en inwoners op meerdere plekken hun waterflesje gratis kunnen vullen.

Chris de Waard in gesprek met GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe over watertappunten in het centrum.

Discussie is er vooral over het type watertappunt. Moeten die een historisch uiterlijk krijgen zoals bijvoorbeeld het CDA wil of mogen het ook moderne exemplaren zijn die een stuk minder kosten? Voor dat laatste pleit raadslid Walter van Peijpe van GroenLinks Leiden. “Waarom zouden we tienduizend euro betalen voor een historisch ogend exemplaar, terwijl een moderner circa 3.800 euro kost? Historische tappunten zijn complete onzin. Dat doen we ook niet met prullenbakken. en bovendien, het design van nu, zijn de monumenten van morgen”.

Wat de uitkomst gaat zijn van de discussie in de Leidse gemeenteraad is nog ongewis. Veel partijen zijn er nog niet helemaal uit en gaan het eerst nog in hun fractie bespreken voor ze een definitieve keuze maken.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Politiek watertappunten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×