Het nieuwe watertappunt in het Huigpark. (Foto: Singelpark).

Plaatsing watertappunten in centrum van Leiden komt op gang

De plaatsing van de in 2019 beloofde watertappunten in Leiden komt op gang. Vorige week werd een tappunt in het Huigpark geplaatst en maandag 6 juli wordt het watertappunt in de Haarlemmerstraat officieel geopend. Daarna volgen er meer.

GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe diende vorig jaar een voorstel in om het budget van 10.000 euro dat beschikbaar was voor één historisch watertappunt in het centrum, in te zetten voor meerdere moderne en goedkopere tappunten. Dat voorstel werd door de raad gesteund en in 2019 zouden de eerste twee tappunten geplaatst worden. Dat duurde dus iets langer. Op de vraag hoe Van Peijpe zich nu voelt antwoordt hij met een knipoog: “Volhoudend”.

In 2013 werden er door de gemeente in samenwerking met Dunea al een aantal watertappunten geplaatst, maar die staan vooral in de buitengebieden. In polderpark Cronesteyn en bij de kinderboerderij in de Merenwijk bijvoorbeeld. De politiek vindt het tijd om ook in het centrum te gaan werken aan voorzieningen waarbij toeristen, bezoekers en inwoners op meerdere plekken hun waterflesje gratis kunnen vullen.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden watertappunten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×