LUMC genomineerd voor Rookvrije Generatie Award

Voor het derde jaar op rij organiseren de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds de ‘Rookvrije Generatie Awards’. In zeven categorieën dingen bedrijven, organisaties en personen mee om een finaleplaats. Die wordt voor de helft bepaald door een jury en voor de andere helft door het publiek dat tot en met 13 maart kan stemmen via www.rookvrijegeneratie.nl/awards. Uit onze regio is het LUMC een van de kanshebbers. De uitreiking van de awards is op 4 april in dierentuin Artis.

Rookvrij ziekenhuis
In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) klonk begin 2018 het startschot voor een rookvrije generatie. Het doel: per januari 2020 een rookvrij LUMC, meer aandacht voor rookpreventie en iedereen die wil stoppen daarbij helpen. Een van de maatregelen die het ziekenhuis nam is een compleet rookvrije zone voor het LUMC. Tussen de hoofdingang en de parkeergarage ging de sigaret begin december 2018 in de ban. Rokers kunnen alleen nog terecht achter het ziekenhuis.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×