(Foto: Politie).

Politie speurt naar man die studentes lastigvalt

De afgelopen weken zijn bij de politie in Leiden meerdere telefoontjes binnengekomen over een nog onbekende man die in de Breestraat jonge studentes aanspreekt. “Iemand aanspreken is niet zo’n probleem laat een woordvoerder van de politie weten, maar deze persoon pakt de meisjes bij hun arm en zegt dingen als ‘Je hebt mooie benen’ en ‘wil je een biertje doen’. Dat gaat te ver. Zeker gezien het grote leeftijdsverschil. De man wordt rond de veertig geschat.

De politie is nu op zoek naar de man die aaan het volgende signalement voldoet: Blank, 1.75 meter à 1.85 meter lang, halflang, dun haar dat hij naar achteren draagt, een normaal postuur en opvallende wangen. Hij draagt vaak een blauwe jas en rijdt op een damesfiets. Deze man hing de laatste tijd geregeld rond in de omgeving van studentensociëteit Minerva en in de buurt van het Rapenburg.

De politie wil ook graag weten of de man in de afgelopen vier weken meer jonge vrouwen heeft aangesproken. “Als dat zo is kunnen die vrouwen zich bij ons melden”, aldus de politie. “Wij gaan vertrouwelijk met de informatie om en hopen vooral om zoveel mogelijk informatie over deze persoon te krijgen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat dit gedrag stopt”.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×