Jongerenkieswijzer Provinciale Statenverkiezingen online

Vandaag lanceren sociaal innovatiebureau IZI Solutions en de Vereniging Nationale Jeugdraad (NJR) de vernieuwde Jongerenkieswijzer. Ditmaal gebeurt dat in samenwerking met de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en de landelijke jongerenorganisatie voor mbo-studenten( JOB). Met de lancering wordt ook meteen de jongerencampagne ‘Stemmen? HOEZO?’ gestart om jonge mensen naar de stembus te krijgen voor de Provinciale Staten verkiezingen van 20 maart.

De Jongerenkieswijzer
De Jongerenkieswijzer richt zich op de groep waartoe ook de initiatiefnemers zelf behoren: jongeren. In 2017 hebben in ruim 350.000 jongeren de kieswijzer gebruikt om te bepalen op wie ze het beste konden stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Deze verkiezingen is de opzet totaal anders.

Provinciale Statenverkiezingen
“De opkomst voor de Provinciale Staten verkiezingen is altijd laag en onder jongeren nog lager dan gemiddeld. Daarom staat in 2019 niet centraal welke partij je politieke match is, maar de fundamentele vraag: moet ik überhaupt wel gaan stemmen, aldus NJR voorzitter Luce van Kempen. Daarop geeft de Jongerenkieswijzer  het antwoord. “Aan de hand van stellingen wordt duidelijk waarom deze verkiezingen óók belangrijk zijn voor jongeren”.zegt Saadia El Kammouni van IZI Solutions.

Advertentie

Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×