(Foto's: PR/Imani Blokpoel).

Leonardo leerlinge Europees kampioen kickboksen met gebroken hand

Imani Blokpoel is vorige week in Den Bosch Europees kampioen kickboksen geworden in de categorie tot 59 kilo. De 17-jarige leerlinge van het Leonardo College in Leiden deed dat door met een gebroken hand de 33-jarige Helene Thillion uit België te verslaan.


Maarten Mulder sprak met kickbokser Imani Blokpoel over haar Europese titel, het Leonardo College, afvallen voor een wedstrijd en het lesgeven aan moslima’s.

Blokpoel woont in Wassenaar maar zit sinds dit schooljaar in Leiden op school om haar studie en sport zo goed mogelijk te combineren. Omdat kickboksen niet is aangesloten bij het NOC*NSF krijgt ze minder ondersteuning dan veel andere topsporters. Bij het Leonardo College wordt daar soepeler mee omgegaan, waardoor Blokpoel net als haar andere topsportende schoolgenoten haar schoolschema op haar sportschema kan afstemmen.

Groot talent
Het is pas vier jaar geleden dat Blokpoel in aanraking kwam met kickboksen. Na drie maanden vocht ze al haar eerste wedstrijd en binnen een paar jaar veroverde ze bij de junioren WK titels in het kickboksen en thaiboksen (muay thai). de winst op de twee keer zo oude Thillion bevestigt het talent van Blokpoel opnieuw.

Olympische Spelen
Kickboksen is geen Olympische sport, maar Muay Thai is dat in 2022 waarschijnlijk wel. Daarom kan Blokpoel dromen van deelname aan de Spelen. Omdat Muay Thai in Nederland een wat onbekendere sport is, gaat ze daarvoor speciaal naar Thailand om de beste opleiding te krijgen.

Hardlopen met een vuilniszak
Maar voordat Blokpoel verder kan werken aan haar kickboks- en Muay Thai carrière, moet ze eerst van haar blessure herstellen die ze opliep in de tweede ronde van haar Europese titelstrijd. Dat betekent nog een week of zes in het gips en daarna verder herstel. Eind mei hoopt ze weer te kunnen vechten. Tot die tijd doet ze het wat rustiger aan en kan ze ook eens wat lekker dingen eten. Want op haar gewicht letten en hardlopen gewikkeld in een vuilniszak om vocht te verliezen, dat hoeft nu even niet.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×