Wethouder Van Delft met een ecoglas. (Foto: Chris de Waard).

Gebruik ecoglazen vanaf Leidens Ontzet verplicht

Het is definitief. Ecoglazen zijn vanaf dit najaar verplicht voor alle evenementen in Leiden; te beginnen met 2 en 3 oktober. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. Het besluit gaat nu voor een periode van vier weken de inspraak in. Ook gaat wethouder Yvonne van Delft de komende tijd nog met de Leidse horeca-ondernemers om tafel om te kijken welke bezwaren er nog leven en of die weggenomen kunnen worden.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Yvonne van Delft over de invoering van ecoglazen.

Een van de zaken die nog bepaald moeten worden, is welk soort ecoglas de Leidse horeca gaat gebruiken. Duidelijk is wel dat het moet gaan om uniforme statiegeldglazen, zodat het publiek ze overal kan inleveren. De kosten van de huur van de glazen draagt de gemeente Leiden in dit eerste jaar voor een belangrijk deel.

Voor kleinschalige evenementen met een afgezet terrein was het gebruik van ecoglazen al langer verplicht. Met het verplicht stellen van de harde kunststof glazen bij de viering van Leidens Ontzet geldt het verplichte gebruik voortaan voor elk evenement in Leiden. Dus vanaf 2020 bijvoorbeeld ook tijdens Koningsdag. Het gebruik van de ecoglazen geldt tijdens Leidens Ontzet ook voor het kermisterrein en de warenmarkten.

Advertentie

Leiden Politiek Ecoglazen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×