Veel regen, stormachtig en windstoten tot 120 kilometer per uur. Dat is het weerbeeld voor vanmiddag.

Code oranje: zware tot zeer zware windstoten in onze regio

Het is vandaag geheel bewolkt en er valt veel regen in de Leidse regio. Die gaan gepaard met zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. Het KNMI heeft daarom tot 16.00 uur vanmiddag code oranje afgekondigd. Later vanmiddag neemt de wind in het zuiden af, vanavond kunnen er langs de kust opnieuw  zware windstoten van 80-100 km/uur voorkomen.

Het KNMI waarschuwt voor risico op omvallende bomen en losse takken en gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. “Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen”, zo luidt het advies.

Vannacht wordt het overal bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. Het blijft stevig waaien uit het westen tot noordwesten met aan zee hard tot stormachtig met windstoten tot circa 90 km/uur.

Morgen is het aan het begin van de ochtend ronduit koud. Er staat een stevige westen- tot noordwestenwind en het waait hard tot stormachtig met zware windstoten. Door de combinatie van wind en een temperatuur van enkele graden boven nul lijkt het voor het gevoel een paar graden te vriezen. Later loopt dde temperatuur op tot zo’n 8 graden.

Advertentie

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×