Wat valt er te kiezen bij het waterschap? Democratie (aflevering 6)

Op 20 maart gaan we naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen. In de Leidse regio wordt gestemd voor het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. In deze serie gaan we in gesprek met zes lijsttrekkers over wat er te kiezen is. Tot en met 17 maart verschijnt er iedere dag een nieuwe aflevering.

Aflevering 6: Democratie. (Video: Chris Aalberts en Reanne van Kleef).

In de zesde aflevering gaat het over de vraag hoe democratisch het waterschap is. Bij de waterschapsverkiezingen wordt een aantal bestuurders gekozen door burgers, maar een deel van het bestuur wordt niet gekozen, maar aangewezen door belangengroepen van boeren, bedrijven en natuurorganisaties. Hoe democratisch is dat? Alleen CDA en VVD willen vasthouden aan de bestaande praktijk, de andere partijen willen ervan af. Het waterschap kan deze zetels echter niet zelfstandig afschaffen. Een lobby richting Den Haag is wel mogelijk.

Volgende aflevering: Partijverschillen, uniek geluid?

Deze productie is tot stand gekomen met steun van het Leids Mediafonds.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Zoeterwoude waterschap2019


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×