(Foto: PvdA Leiden).

Martha uitgeroepen tot leukste schoonmaker van Leiden

Schoonmaakster Martha Komthe van studentenhuis ‘De Witte Raaf’ is door de PvdA Leiden uitgeroepen tot leukste schoonmaakster van Leiden. PvdA-wethouder Marleen Damen en duo-raadslid Suzanne van der Jagt verrasten Komthe met een enorme bokaal en een prijzenpakket.

Het huis van studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus had Martha genomineerd. “Ze zingt altijd tijdens het schoonmaken, hoe vies het huis ook is,” aldus de bewoners van het Augustinus-huis in hun voordracht. De PvdA Leiden organiseerde de wedstrijd onder Leidse studentenhuizen dit jaar voor de tweede keer. Een studentenhuis is voor veel studenten de plek van waaruit ze Leiden leren kennen. “Schoonmakers zijn de stille kracht die de verbinding vormen tussen de studentenwereld en onze stad. Daarom zet de PvdA graag deze schoonmakers in het zonnetje”.

Juryvoorzitter en wethouder Damen was zeer gecharmeerd door de inzendingen van de deelnemende huizen: “Het is mooi om te zien hoe de schoonmakers een onmisbare schakel zijn in studentenhuizen. Ze kennen alle huistradities en hebben een goede band met de studenten. Als er nog een studentenfeestje bezig is, danst Martha zelfs even mee”.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×