Artist impression van het nieuwe entreegebied van het Leiden Bio Science Park. (Afbeelding: Yisheng Development).

Ontwikkeling entreegebied Leiden Bio Science Park van start

Yisheng Development, de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden hebben de definitieve overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van het entreegebied van het Leiden Bio Science Park die in de komende vijf jaar gestalte krijgt. De ontwikkeling wordt vanaf nu ook wel het plan MORE genoemd. Het gehele nieuwe entreegebied is waarschijnlijk in 2023 klaar.

De ondertekening werd gedaan door vicevoorzitter van het College van Bestuur, Martijn Ridderbos, wethouder Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën) en dhr. Zhang, directeur Yisheng Development.

Vanaf 2012 is gewerkt aan het masterplan voor het Leiden Bio Science Park. Hierin is gaandeweg een omslag gemaakt van een Science Park als bedrijventerrein naar een Science Campus.

De universiteit bouwt een nieuw sport- en tentamencentrum in het gebied en er wordt een plein voor de gehele Campus Bio Science Park gerealiseerd met daaraan grenzend de tweede fase van het Gorlaeus Gebouw van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Daarnaast zijn nieuwe functies zoals wonen en horecavoorzieningen nodig voor een levendige campus zoals universiteit en gemeente die voor ogen hebben. In totaal worden er circa 1100 woningen ontwikkeld met een uitgebreid voorzieningen- programma, en met veel ruimte voor ontmoeting.

Yisheng werkt voor deze ontwikkeling samen met verschillende partijen, zoals architecten, landschapsarchitecten, een vastgoedeconoom, duurzaamheids- en geluidspecialisten en een studentenhuisvestingsorganisatie.

Leiden Onderwijs Science Entreegebied Leiden Bio Science Park


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×