(Afbeelding: Steenvlinder).

Open dag bij kluswoningen aan Toussaintkade

In de voormalige Nijverheidsschool voor meisjes aan de Toussaintkade in het Leidse Haagwegkwartier ontwikkelt Steenvlinder 48 kluswoningen en 24 zelfbouwkavels. Het bedrijf Steenvlinder van Marnix Norder en Hans Sparreboom maakt zelfbouw mogelijk voor iedereen die zelf de handen uit de mouwen wil steken om een eigen woning te realiseren. Het project aan de Toussaintkade heeft de naam De Nijverheid meegekregen.

Een deel van de kluswoningen in De Nijverheid wordt afgenomen door Stichting Fundering. Deze stichting stelt kluswoningen beschikbaar aan mensen die moeite hebben om de (koop)woningmarkt te betreden. Van statushouders tot mensen met een minimuminkomen. In april maakt Stichting Fundering de planning en het proces hierover bekend.

In De Nijverheid kunnen de bewoners zelf aan de slag om hun droomwoning te realiseren. Het aanbod van kluswoningen en zelfbouwkavels staat nu op de website www.nijverheidleiden.nl en varieert van een woonruimte in het monumentale schoolgebouw of een modern te bouwen pandje aan de rand van het schoolplein.

Duurzaam en maakbaar
De kluswoningen en zelfbouwkavels worden gasloos opgeleverd. Elke unit krijgt bij oplevering een warmtelus waar een eigen warmtepomp op aangesloten kan worden. Deze zit bij de prijs inbegrepen. Bij de kluswoningen krijgt elke bewoner ook een stukje dak bij zijn kavel geleverd om de woning van duurzame energie te voorzien.Met een nul-op-de-meterwoning kunnen de nieuwe bewoners ook een korting krijgen op hun koop. Bovendien wordt er gratis één deelauto ter beschikking gesteld door Steenvlinder aan de bewoners van De Nijverheid.

Op de website kunnen geïnteresseerden ontdekken hoe groot de kluswoningen zijn, waar ze liggen, wat ze kosten en wat de bouwregels zijn per woning. En, hoe zit het met de zelfbouwkavels? Waar liggen ze, wat mag je bouwen, hoe hoog, met welke materialen en waar parkeer je? Alle informatie hierover staat in de kavelpaspoorten. Deze zijn te vinden op de website: www.nijverheidleiden.nl.

Open dag
Op 30 maart is er een open dag voor geïnteresseerden op de locatie De Nijverheid Leiden. Iedereen is tussen 12.00 uur ent 16.00 uur welkom in het monumentale schoolgebouw aan de Toussaintkade 51. Er is dan gelegenheid om de gebouwen en het gebied te ontdekken.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×