Veel inwoners van Zoeterwoude kunnen niet geloven dat de Chinees echt dicht is. (Foto: Robbert Beurse).

Sloop Golden House start op 1 april

Het gebouw aan de dorpsstraat 8 in Zoeterwoude-Dorp waar tot eind januari Chinees Restaurant Golden House was gevestigd zal op 1 april worden gesloopt. Via social media laat de gemeente, die sinds 2010 eigenaar van het pand is, weten dat de sloopwerkzaamheden ongeveer 2,5 week zullen duren.

Verkeersplan
De gemeente heeft een verkeersplan opgesteld om overlast en onveilige situaties te beperken. In het plan is vastgelegd dat vrachtauto’s stapvoets door de dorpskern moeten rijden en volgens een vaste rijroute: heen via de Noordbuurtseweg, terug door de Dr. Kortmannstraat. In verband met het schoolverkeer zijn er geen transporten op maandag tot en met vrijdag tussen 8:00-8:30 uur en 14:30-15:00 uur en op woensdagmiddag tussen 12:30-13:00 uur.

Met hekken zal het terrein rondom het voormalige restaurant worden afgezet. Slopers parkeren hun auto’s binnen het hek of even verderop aan het Loethe. De gemeente hoopt op deze wijze parkeeroverlast rond de winkels (en voor bewoners van de bovenliggende appartementen) aan het dorpsplein te voorkomen.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×