De Hooigracht na herinrichting. (Impressies: gemeente Leiden).

Herinrichting Hooigracht vertraagd; ondernemers trekken aan de bel

In de maanden januari en februari van dit jaar zouden alle bomen op de Hooigracht worden gekapt. Als start van de herinrichting van de straat die deel uitmaakt van de Centrumroute die loopt tussen de treinstations Leiden Lammenschans en Leiden Centraal. Zouden, want vooralsnog staan alle bomen er nog en is inmiddels het broedseizoen begonnen waardoor ondernemers van de Hooigracht vrezen dat er ook de komende maanden weinig activiteiten te verwachten zijn.

Chris de Waard in gesprek met ondernemer Paul van Ginkel en wethouder Martine Leewis over de herinrichting van de Hooigracht.

Gisteravond kwam eigenaar Paul van Ginkel van biologische supermarkt De Zaailing zijn zorgen en die van zijn mede-ondernemers in de straat delen met de leden van de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid. “We hebben al maanden helemaal niets van de gemeente gehoord. Vorige week kwam ik erachter dat er wéér een nieuwe projectleider is. De vierde al!” De ondernemers willen weten waar ze aan toe zijn, zodat ze rekening kunnen houden met de werkzaamheden waarbij de Hooigracht van gevel tot gevel opnieuw wordt ingericht. Werkzaamheden die naar verwachting een jaar in beslag gaan nemen. In verband met die lange periode was de start aan het begin van het jaar belangrijk voor de ondernemers die in de aanloop naar het project met de gemeente afspraken dat de straat rond de feestdagen in december weer dicht is.

Impressies van de Hooigracht zoals die er na de herinrichting uit gaat zien.

Wanneer de herinrichting van de Hooigracht nu alsnog start is onduidelijk. Volgens wethouder Leewis hangt dat af van de aanbesteding van de werkzaamheden die nu is opgestart. Ze wil er daarom niet over speculeren, maar beaamt ondertussen wel dat het heel goed zou kunnen dat er pas na de zomer gestart kan worden.

Advertentie

Economie Leiden Politiek Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×