(Foto's: Emile van Aelst)

Leiden Helpt vraagt wethouder Damen haar hart te laten spreken

Stichting Leiden Helpt overhandigde wethouder Damen een map met handtekeningen en steunbetuigingen in een ultieme poging de subsidie van de gemeente veilig te kunnen stellen na 1 juli van dit jaar. Wethouder Damen laat zich niet verleiden tot beloftes. Ze blijft met iedereen in gesprek, maar Leiden Helpt zal echt op eigen benen moeten gaan staan.

Wethouder Damen is vol lof over het werk van stichting Leiden Helpt. Ze vindt dat de groep goed werk doet. Maar de afspraak was dat de gemeente alleen tijdelijk een subsidie zou verlenen en dat loopt nu af.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met wethouder Marleen Damen.

Vrijwilligster Yvonne Geers die zelf ook gebruik maakt van het aanbod van stichting Leiden Helpt heeft een speech voorbereid waarbij ze de wethouder op alle mogelijke manieren probeert duidelijk te maken hoe onmisbaar Leiden Helpt is in de strijd tegen armoede in Leiden. “We werken met alle andere stichtingen en organisaties samen, maar dat levert ons geen geld op. Wij geven alleen maar. Stichting leiden Helpt is uniek omdat het alles onder een dak heeft. Kleding, huisraad, speelgoed, noem maar op. En tegenover de Leidse Voedselbank.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Yvonne Geers van Stichting Leiden Helpt.

Een andere wekelijkse bezoekster van Leiden helpt, mevrouw Blansjaar, komt het de wethouder ook nog even uitleggen. Leiden Helpt is er echt voor de mensen die niks te besteden hebben. “Van 40 euro per week doe je niet veel.” Voor mevrouw Blansjaar is Leiden Helpt niet alleen een plek om een jas te krijgen maar ook wat aanspraak. “Ik ga altijd op donderdagmiddag, dat is echt een uitje. En met kerst kregen we een hele tas vol boodschappen.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met mevrouw Blansjaar over stichting Leiden Helpt.

De wethouder neemt de map met handtekeningen mee naar binnen. Een nieuw gesprek is altijd mogelijk en het laatste woord is zoals altijd aan de Leidse gemeenteraad.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×