De Lorentz is in aanbouw. Een van de eerste bedrijven dat zich daar zal vestigen is een onderdeel van Heineken. (Foto: Reanne van Kleef)

Heineken verhuist commerciële tak naar Lorentz Leiden

HEINEKEN Nederland Commercie, de nationale commerciële organisatie van de bierbrouwer uit Zoeterwoude, verhuist in het eerste kwartaal van 2020 naar het stationsgebied van Leiden. De organisatie doet dit om dichterbij de consument en klant te werken. “Aanleiding voor de verhuizing is dat de huidige Nederlandse organisatie vanaf 2020 wordt ondergebracht in drie zelfstandige werkmaatschappijen”, zo meldt het bedrijf. Het toekomstige kantoor komt in de nieuwbouw ‘Lorentz Leiden‘ tegenover station Leiden Centraal.

“Zo zitten we in een zeer levendig deel van de stad te midden van onze consumenten en klanten. Daarnaast voldoet het pand dankzij deze locatie direct aan één van onze andere belangrijkste eisen: om goed bereikbaar te zijn met het openbaar vervoer. Met 80.000 reizigers per dag is Leiden Centraal een belangrijk knooppunt in het midden van het land”, zegt algemeen directeur Pascal Gilet.

Andere belangrijke criteria voor de zoektocht, zoals duurzaamheid, passen naadloos in de ambitie van de gemeente, licht wethouder Yvonne van Delft (Economie) toe: “De komst van Heineken naar Leiden is een aanwinst voor onze stad. Het commerciële hoofdkantoor komt op een van onze toplocaties: pal naast het station, vlakbij het openbaar vervoer op de Duurzaamste Kilometer van Nederland. Een prachtige zichtlocatie voor Heineken, die goed past binnen de ontwikkeling van het stationsgebied en bijdraagt aan de werkgelegenheid in onze regio. Samen met Heineken werken we verder aan een levendige en groene entree van onze stad.”

HEINEKEN Nederland Commercie zal het gehele kantoor huren en zal er ongeveer 400 medewerkers huisvesten. Daarnaast is HEINEKEN Nederland Commercie van plan om samen met één van haar topondernemers een Brewpub te realiseren. Dat moet een inspirerende plek worden waar consumenten de Heineken producten kunnen proeven en waar  nieuwe innovaties direct getest kunnen worden.

HEINEKEN Netherlands Supply blijft gehuisvest naast haar grootste brouwerij in Zoeterwoude, maar zal daarvoor wel een nieuw pand ontwikkelen. Delen van de eveneens in Zoeterwoude gevestigde internationale bedrijfsonderdelen Global Supply Chain en Global Procurement verhuizen naar een nieuwe locatie op Schiphol. Vrumona blijft gehuisvest in Bunnik.

Advertentie

Economie Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×