Tweede duofiets voor Fietsmaatjes Zoeterwoude

3

Eigenlijk reden de Fietsmaatjes Zoeterwoude al een tijdje met twee elektrische duofietsen rond, maar vanmorgen werd het tweede exemplaar ook nog officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in De Eendenkooi in Zoeterwoude-Rijndijk waar het voltallige college van burgemeester en wethouders plaatsnam in een duofiets voor een rondje over het parkeerterrein.

Chris de Waard was in De Eendenkooi en sprak met burgemeester Liesbeth Bloemen, wethouder De Gans en coördinator Corrie Rietdijk en met Elmar Stoelinga van Zorg en Zekerheid Leiden.

De derde fiets was nu nog geleend van Fietsmaatjes Leiden en Leiderdorp, maar Zoeterwoude is zelf ook al hard op weg naar de benodigde financiën voor een derde eigen duofiets. “En die derde fiets is hard nodig”, weet coördinator Corrie Rietdijk van Fietsmaatjes Zoeterwoude die vanmorgen met wethouder Ton de Gans een paar rondjes reed om aandacht te vragen voor de start van het fietsseizoen. “Alleen al in Zoeterwoude-Dorp hebben we een tweede fiets hard nodig”.

Die derde Zoeterwoudse duofiets komt er binnenkort wel. Mogelijk opnieuw met steun van Zorg en Zekerheid Leiden die al veel duofietsen sponsort in de hele regio. Burgemeester Bloemen daagde Elmar Stoelinga van de regionale ziektekostenverzekeraar daartoe in elk geval wel uit.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij de bijeenkomst

Delen

3 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline