Ionica Smeets verlaat bestuur Leids Mediafonds

9

Wetenschapper Ionica Smeets legt haar taken als secretaris van het Leids Mediafonds neer. Ze verlaat het bestuur een jaar na de oprichting van het lokale stimuleringsfonds omdat het haar teveel tijd kost, laat ze aan Sleutelstad weten. Haar plek in het bestuur wordt overgenomen door docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden Addie de Moor.

Smeets werd ruim een jaar geleden voor het bestuur van het mediafonds gevraagd vanwege haar ruime ervaring met communicatie als schrijver en als Hoogleraar Wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast werd bij de zoektocht naar bestuursleden voor het lokale journalistieke stimuleringsfonds ook rekening gehouden met een vertegenwoordiging van verschillende maatschappelijke groepen uit Leiden, waarbij Smeets de universitaire gemeenschap vertegenwoordigde.

Teveel tijd
Het mediafonds kostte haar het afgelopen jaar echter zoveel tijd, dat andere (publieke) functies in het gedrang kwamen. Nadat ze die conclusie na de eerste subsidieronde eind vorig jaar al trok, is het fonds de afgelopen maanden op zoek gegaan naar een vervanger voor Smeets. Die is gevonden in docent journalistiek Addie de Moor, die de taak als secretaris van het fonds van Smeets zal overnemen.

De Moor werkt sinds 2004 als docent aan de Universiteit Leiden en geeft les geeft in journalistieke vaardigheden. Daarnaast is ze ook verbonden aan de School voor Journalistiek in Utrecht en geeft ze zelfstandig trainingen in journalistiek schrijven.

Tweede ronde
De tweede aanvraagronde van het fonds sloot op 1 april. Er kwamen daarvoor in het totaal 31 aanvragen binnen, waarover het bestuur op dit moment een beslissing neemt. Binnenkort maakt het fonds bekend welke journalistieke projecten op subsidie van het mediafonds kunnen rekeken.

Delen

9 reacties

  1. Helaas kunnen of willen veel vrouwen nooit de volle 100% inzet geven. 70%-80% is voor vele al heel veel gevraagd (zie ook part-time werken), waardoor vrouwen zich ook nooit staande zullen weten te houden aan de top. Ik ken gelukkig enkele vrouwen die dat wel kunnen, maar Ionica is daar zeker niet één van.

  2. Bob Goulooze op

    Waarom worden al deze anoniemen en deels verhulden hier getolereerd? Zeg wie de afzender is, dat is toch normaal.

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline