Ionica Smeets (tweede van rechts) verlaat het bestuur van het Leids Mediafonds en wordt opgevolgd door Addie de Moor (links). (Foto: Chris de Waard).

Ionica Smeets verlaat bestuur Leids Mediafonds

Wetenschapper Ionica Smeets legt haar taken als secretaris van het Leids Mediafonds neer. Ze verlaat het bestuur een jaar na de oprichting van het lokale stimuleringsfonds omdat het haar teveel tijd kost, laat ze aan Sleutelstad weten. Haar plek in het bestuur wordt overgenomen door docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden Addie de Moor.

Smeets werd ruim een jaar geleden voor het bestuur van het mediafonds gevraagd vanwege haar ruime ervaring met communicatie als schrijver en als Hoogleraar Wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast werd bij de zoektocht naar bestuursleden voor het lokale journalistieke stimuleringsfonds ook rekening gehouden met een vertegenwoordiging van verschillende maatschappelijke groepen uit Leiden, waarbij Smeets de universitaire gemeenschap vertegenwoordigde.

Teveel tijd
Het mediafonds kostte haar het afgelopen jaar echter zoveel tijd, dat andere (publieke) functies in het gedrang kwamen. Nadat ze die conclusie na de eerste subsidieronde eind vorig jaar al trok, is het fonds de afgelopen maanden op zoek gegaan naar een vervanger voor Smeets. Die is gevonden in docent journalistiek Addie de Moor, die de taak als secretaris van het fonds van Smeets zal overnemen.

De Moor werkt sinds 2004 als docent aan de Universiteit Leiden en geeft les geeft in journalistieke vaardigheden. Daarnaast is ze ook verbonden aan de School voor Journalistiek in Utrecht en geeft ze zelfstandig trainingen in journalistiek schrijven.

Tweede ronde
De tweede aanvraagronde van het fonds sloot op 1 april. Er kwamen daarvoor in het totaal 31 aanvragen binnen, waarover het bestuur op dit moment een beslissing neemt. Binnenkort maakt het fonds bekend welke journalistieke projecten op subsidie van het mediafonds kunnen rekeken.

Leiden Maatschappij Leids Mediafonds


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×