Talloze ideeën om het tienjarig jubileum luister bij te zetten tijdens de brainstormsessie van Stadslab Leiden. (Foto's: Chris de Waard).

Stadslab Leiden viert tienjarig bestaan samen met Singelpark, Lakenhal en Hortus

21 juni 2019 moet één groot feest worden in en rond de binnenstad. Dan viert Stadslab Leiden het tienjarig bestaan, maar daarvoor is de samenwerking gezocht met een hele trits andere organisaties. Met Museum de Lakenhal bijvoorbeeld dat in dat weekeinde de heropening viert na de renovatie en uitbreiding, maar ook met de Vrienden van het Singelpark. Het moet leiden tot een Stadszomerdagdroom, bestaande uit activiteiten op tien plekken in het Singelpark.

Eerste ‘Dag van het Singelpark’
Het Singelpark is een van de ideeën die zijn ontsproten uit de creatieve breinen van de stadslaboranten die tien jaar geleden tijdens een stadszomernachtdroom de aftrap gaven voor Stadslab Leiden. Om het feestje mee te vieren wordt de eerste editie georganiseerd van de ‘Dag van het Singelpark’. “We wilde al langer zoiets, maar als ‘vrienden’ lukt dat niet alleen”, zegt voorzitter Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark. Ze hoopt dat op 21 juni ook een extra feestje kan worden gevierd in het Huigpark. Daar komt een Calisthenics Park en het hangt er nog even om of de benodigde toestellen dan al zijn geplaatst. Bij ‘street workout’, zoals calisthenics ook wel wordt genoemd, komt het erop aan zelf oefeningen te doen aan rekstokken die in de buitenlucht staan en altijd gratis beschikbaar zijn.

Chris de Waard in gesprek met Gijsbert van Es van Stadslab Leiden en Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark.

Midzomernacht in de hortus
De tiende verjaardag van Stadslab wordt afgesloten met het Midzomernachtfeest van de Hortus Leiden. Elk jaar is de Hortus tijdens de langste nacht tot in de late uurtjes open met een gevarieerd programma van cultuur en muziek.

Duurzaamste Kilometer
Alsof het allemaal nog niet genoeg is, wordt op 21 juni ook gevierd de de greendeal voor Duurzaamste Kilometer van Nederland een jaar geleden werd getekend. Via PLNT The Field, op de plek waar de afgelopen jaren de Kweektuin van het Singelpark lag, moet de komende tijd verder invulling gegeven gaan worden aan de duurzame ambities van de partijen in het stationsgebied.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Singelpark stadslab


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×