VVD-voorman Floor Vermeulen staat de pers te woord tijdens de uitslagenavond op 20 maart. (Foto: chris de Waard).

Nadere inhoudelijke verkenning door FVD, VVD en CDA

Informateur Hans Wiegel heeft de afgelopen weken verkennende gesprekken gevoerd met alle fracties die na de verkiezingen van 20 maart zijn vertegenwoordigd in Provinciale Staten van de provincie Zuid-Holland. “Die gesprekken hebben in deze fase nog niet geleid tot een conclusie van de informateur”, zo laat de provincie aan de redactie van Sleutelstad weten. Wiegel begon zijn verkenning op verzoek van Forum voor Democratie op 1 april.

Om te onderzoeken of een coalitie mogelijk is die bestaat uit in ieder geval FVD, VVD en CDA hebben de fracties van die drie partijen voorgesteld om een programmatische verkenning op hoofdlijnen te maken. De drie genoemde fracties zoeken op die manier de inhoudelijke verdieping op thema’s om te kijken of hierbij aansluiting te vinden is bij fracties van andere partijen. Voor een meerderheid in PS zijn namelijk meer partijen nodig.

Deze verkenning vindt plaats als onderdeel van de informatiefase. Informateur Wiegel heeft hier positief op gereageerd en besloten om een pas op de plaats te maken.

Advertentie

Politiek Regio Provinciale Statenverkiezingen 2019


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×