Afscheid nestor Leidse gemeenteraad zonder lintje, maar met veel mooie woorden

4

Na 17 jaar heeft de Leidse gemeenteraad gisteravond afscheid genomen van VVD-raadslid Frederik Zevenbergen. ‘Zeef’ zoals hij in de regel genoemd wordt, is op 20 maart verkozen in Provinciale Staten van Zuid-Holland en verlaat daarom de gemeentepolitiek. Bij het vertrek na zo’n lange periode als raadslid hoort eigenlijk een koninklijke onderscheiding. Toch ging dat lintje aan Zevenbergen voorbij. Burgemeester Lenferink: “U stopt namelijk niet als volksvertegenwoordiger en dat is een voorwaarde”.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nadat afscheid was genomen van de nestor van de Leidse raad, vanaf nu is dat GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe, werd de opvolger van Zevenbergen beëdigd. Dat is Maarten Dirkse die in het verleden al een tijd duoraadslid was voor de VVD Leiden en ook al enkele keren tijdelijk raadslid is geweest. De laatste keer vorig jaar als vervanger van Maurice Hoogeveen die de raad moest verlaten vanwege een verhuizing naar Den Haag. Dat was echter enkele weken voor de gemeenteraadsverkiezingen, zodat het raadslidmaatschap van Dirkse toen precies één vergadering duurde.

GroenLinks Leiden fractievoorzitter Ashley North sprak als gastverslaggever met de afscheid nemende Frederik Zevenbergen.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

4 reacties

  1. Wim van der Valk op

    Heb 43 jaar bij hetzelfde bedrijf GEWERKT en ook geen lintje gehad!

  2. petra hoogeveen op

    Argument bij het weigeren van een lintje: dat geven we nooit als het met uw werk te maken heeft.??!!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline