Roos van Gelderen bij haar afscheid van de Leidse politiek. (Foto: Chris de Waard).

Ook oud-wethouder Van Gelderen aan de slag

Per 1 juni aanstaande heeft ook de Leidse oud-wethouder Roos van Gelderen een nieuwe baan. Daarmee zijn alle drie de wethouders die na de verkiezingen van vorig jaar niet meer terugkeerden als stadsbestuurder aan de slag. Begin dit jaar begon Paul Laudy als projectmanager bij het Leidse bedrijf Vinu en op 1 februari werd Robert Strijk benoemd als waarnemend burgemeester van Zwijndrecht. Een klus die er overigens alweer bijna opzit. Op 5 juni wordt daar Hein van der Loo vrijwel zeker als kroonbenoemde burgemeester geïnstalleerd. De gemeenteraad van Zwijndrecht droeg Van der Loo anderhalve week geleden voor als hun nieuwe burgemeester.

Van Gelderen naar Gouda
Roos van Gelderen heeft haar nieuwe werkkring gevonden in Gouda waar ze ‘coöperatiemanager sociaal team 0-100’ wordt bij Kwadraad maatschappelijk werk. Daarnaast is ze aan de slag als zelfstandig coach met haar bedrijf ‘Confuus’ waarbij ze mensen ondersteunt die samen willen werken. “Dat doe ik door ze tijdelijk met elkaar van rol te laten wisselen om zo de context waarin de ander werkt te leren kennen en zelf te ervaren”.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×