(Foto: PR).

Bijzondere planten tijdens jaarlijkse plantenmarkt in Leidse Hortus

De Leidse Hortus Botanicus is zaterdag 11 mei weer het podium van de jaarlijkse plantenmarkt. Op de markt staan ruim veertig kramen met allerlei bijzondere planten. Ook is er aandacht voor andere plantgerelateerde zaken als tuinadvies, groene cadeaus en kruiden.

Naast de markt zijn er ook allerlei workshops, lezingen en demonstraties te volgen. Bezoekers kunnen op pad met een rondleider, ontdekken alles over eetbare bloemen en planten, en duiken in het leven van een bladluis tijdens de lezing van Suze Peters, schrijfster van het Onkruid- en Plaagdierboek. Kaschef Rogier maakt met deelnemers een orchidee aan een kokedama, een hangplant op een bolletje mos volgens Japanse traditie. Ook kunstenares Wieteke Opmeer is er dit jaar weer bij en laat zien hoe men een rietpen en kwast maakt van gevonden natuurlijke materialen.

De markt vindt op zaterdag 11 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur plaats in de Leidse Hortus Botanicus. De toegang is de reguliere entree, deze bedraagt 8,00 euro voor volwassenen. Voor vrienden van de Leidse Hortus in de toegang gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×