Op de brug zijn barrières geplaatst om te voorkomen dat auto's en vrachtwagens gebruikmaken van de brug. (Foto: Gemeente Oegstgeest).

Duikerbrug Oegstgeest weer open voor fietsers en voetgangers

De Dorpsstraat in Oegstgeest is weer open voor voetgangers en fietsers. De constructie van de kleine Duikerbrug is verstevigd, waardoor hij weer veilig is licht verkeer. Om verdere verslechtering te voorkomen blijft de brug wel gesloten voor vaar-, auto- en vrachtverkeer. Om die reden zijn er fysieke barrières geplaatst.

De brug werd enkele weken geleden in allerijl gesloten omdat de constructie niet veilig was. Inmiddels wordt de brug ondersteund met zogenaamde stempels. De houten stempels, als tijdelijke maatregel, worden later vervangen door stalen stempels. Hierdoor blijft de constructie stabiel en dus veilig voor fietsers en voetgangers. “Zwaarder verkeer, zoals auto’s en vrachtverkeer, zorgt voor teveel trillingen en dat zou teveel risico met zich meebrengen. Ook is het niet mogelijk om onder deze brug door te varen”, aldus de gemeente Oegstgeest.

Booteigenaren
Voor booteigenaren met een ligplaats aan de Pastoorswateringen wordt gekeken naar passende oplossingen. Het gaat nog zeker twee vaarseizoenen duren voordat de brug mogelijk weer doorvaarbaar is. Eerder maakte de gemeente al bekend dat het nog jaren kan duren voordat de brug hersteld wordt. “Zodra we zicht hebben op passende oplossingen, nodigen we booteigenaren uit voor een gesprek”, verzekert de gemeente de booteigenaren.

Advertentie

Oegstgeest Duikerbrug Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×