De bijeenkomst wordt gehouden in de Vredeskerk.

Ouderenberaad spreekt over keuze in laatste levensfase

Het Ouderenberaad Zuid-Holland Noord organiseert in samenwerking met het Ouderencontact Profburgwijk een thema- en discussiemiddag voor (ouderen, familieleden en mantelzorgers die meer informatie willen hebben over dilemma’s en vragen rondom de laatste levensjaren. Welke medische mogelijkheden er zijn bijvoorbeeld en welke keuzes er te maken zijn je zorgbehoevend wordt. Wel of niet reanimeren is zo’n vraagstuk. Weten familieleden wel wat de wensen zijn na bijvoorbeeld het krijgen van een infarct.

Het Ouderenberaad vraagt ervaringsdeskundigen en medische professionals ieder vanuit de eigen deskundigheid op diverse discussiepunten in te gaan. Na afloop van het inhoudelijk programma is het mogelijk om met de aanwezige deskundigen door te praten.

De middag is kosteloos. Vooraf aanmelden wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht. Aanmelden kan door een mail te sturen aan ouderenberaad@lumc.nl of telefonisch via 071-5268655. Zo kunnen ook vooraf vragen worden doorgegeven, waarom bezoekers tijdens de bijeenkomst een antwoord zouden willen krijgen.

De middag wordt op dinsdag 14 mei georganiseerd in de Vredeskerk aan de Van Vollenhovenkade 24 in Leiden en duurt van 13.45 uur tot 17.15 uur.

Programma:
13:45 uur Inloop, koffie/thee
14:15 uur Opening door middagvoorzitter Ton Kohlbeck
14:30 uur Inleiding mevr. Dr. D.P. Touwen, docent medische ethiek en recht in het LUMC, over keuzes en wettelijke (on)mogelijkheden in de laatste levensjaren.

15:15 uur Pauze

16:00 uur Forum van deskundigen met medewerking van een plaatselijke huisarts, een specialist ouderengeneeskunde van Topaz, een vrijwilliger namens NVVE, de docent medische ethiek, alsmede een deskundige op gebied van wilsverklaringen. Het forum zal worden bevraagd door de middagvoorzitter.

16:45 uur Tot 17.15 uur gelegenheid om door te praten.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×