Het gezonken slepertje ligt op een nieuwe eigenaar te wachten op een terrein aan de Amphoraweg. (Foto: Bootveiling.com).

Gezonken sleepboot wordt geveild

Het bedrijf Bootveiling.com gaat in opdracht van de gemeente Leiden een gezonken sleepboot te veilen. De Sleepboot is vorig jaar november geborgen nadat het vaartuigje gezonken was naast de Sumatrabrug in Leiden. “Potentiële bieders dienen goed te bedenken wat ze met de boot gaan doen en hoe ze het afvoeren gaan regelen,”zegt Jeroen Bolweg van Bootveiling. “Het gaat om een zeer zware boot die in erg slechte conditie verkeert. Maar daar is de startprijs ook naar: één euro plus veilingkosten.”

De startprijs van één euro blijkt niet helemaal te kloppen. “Voor dit specifieke kavel geld een additionele vergoeding te betalen door de hoogste bieder van €250,- exclusief BTW. Dit bedrag zal aanvullend worden gefactureerd,” zo staat op de veilingsite.

Veilingmeester Bolweg verwacht dat naast slopers voor het oude ijzer ook partijen geïnteresseerd zijn die de boot weer vaarbaar willen maken, “We verkopen regelmatig boten die in een zeer slechte toestand verkeren maar waar toch weer liefhebbers voor zijn met gevoel voor nostalgie.”

De veiling sluit op maandagavond 13 mei 2019 om 20.00 uur. Ophalen na gunning is op afspraak binnen zeven dagen na de veiling. De boot moet in zijn geheel worden weggehaald en mag niet ter plaatse worden gedemonteerd.

Alle informatie is te vinden op www.bootveiling.com.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×