De Vlindervanger, Tot Ieders Genoegen, het O'Nine Festival en het Get Lost Festival in Cultuur071

Eelco Schut is als eerste te gast. Eelco werd geboren in 1967, is afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Groningen en heeft een opleiding aan de Fotoacademie te Amsterdam gevolgd. Hij is inmiddels Leidenaar en schrijft columns, essays en verhalen en publiceerde onlangs zijn debuutroman De Vlindervanger, verkrijgbaar in elke goede boekhandel. De vlindervanger is een indringend verhaal over vriendschap, liefde en verlies. Maar ook over het aangaan van nieuwe uitdagingen en het durven kiezen voor een nieuw bestaan.

 

Casper Oudshoorn en Maarten van Rijn zijn respectievelijk zanger en gitarist bij de Leidse pop- en rock-coverband O’Nine. Met dit tweetal praten we over het O’Nine Festival, een muzikale happening die volgende week zaterdag, 25 mei, om 14.00 uur uur van start gaat op het terrein van het Universitair Sport Centrum aan de Einsteinweg in Leiden. Met het festival viert de band het succes van zijn tienjarig bestaan.
www.onineband.nl

 

Tjeerd Klapwijk schuift aan als vertegenwoordiger van Podium Jong Professionals Jazz uit Voorschoten. We praten over het jazzfestival van PJPJ Voorschoten op zaterdag 25 mei (vanaf 17.00 uur) en de viering van het 25-jarig bestaan van de organisatie die een zeer rijk muzikaal verleden kent. Op 25 mei wordt een jubileumboek gepresenteerd met een uitgebreid overzicht van de historie, de organisatie áchter en de doelstellingen ván het PJPJ, inclusief levendige portretten van (oud-)studenten, docenten, medewerkers en concertbezoekers.
www.pjpj.nl

 

Ilse Buikstra en Jeske Visser komen vertellen over toneelvereniging Tot Ieders Genoegen, een van de oudste in het land, die op jaarbasis twee keer speelt in de Leidse Schouwburg. Maandag 20 mei is het tijd voor de voorjaarsklassieker: Kloosterchemie, een komedie in drie bedrijven. TIG heeft grote behoefte aan mannen die willen acteren en daarom doen beide vrouwen bovendien een oproep aan (vooral) mannelijk acteertalent om zich te melden voor een improvisatieavond op 5 juni bij Speeltuinvereniging Ons Eiland aan de Kortenaerstraat in Leiden.
www.totiedersgenoegen.nl

 

Milena Haverkamp, actrice bij de Leidse Veenfabriek, schuift aan om een inkijk te geven in de tweede editie van het Get Lost Festival, zaterdag 25 mei (vanmaf 11.30 uur) in en om de Marktsteeg in Leiden. Milena is medeverantwoordelijk voor de gevarieerde en ‘grenzenoverschrijdende’ programmering van het festival, met een zeer interessante line-up die zich uitstrekt over alle kunstdisciplines. De programmering wordt verzorgd door de Veenfabriek, Gebr. de Nobel, Domino, Bioscopen Leiden, Marktsteeg 10 en Scheltema Leiden.
www.getlostfestival.nl

 

De muziekagenda van Peter Visser kan je terugvinden op muziekgezien.blogspot.com en de gehele uitzending kan je hier terugluisteren:

Cultuur Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×