Figurant in de 3 oktoberoptocht moet iedere Leidenaar minimaal een keer zijn geweest.

3 October Vereeniging zoekt figuranten voor Grote Optocht

Elk jaar lopen er in de Grote Optocht op 3 oktober enkele honderden figuranten mee. Sommigen al velen jaren. Alleen dankzij hun inzet kan de optocht steeds weer succesvol worden gehouden. En dus doet de organiserende 3 October Vereniging ook dit jaar weer een beroep op stads- of regiogenoten die het leuk vinden om eens mee te lopen.

In de ochtend van 3 oktober verzamelen alle figuranten zich op een locatie aan het begin van de optocht. Daar krijgen zij hun kostuum en worden ze geschminkt door de professionele grimeurs van Hoppezak en de Roze Draakjes. Na een intro van de commissarissen van de Optochtcommissie vertrekt de stoet exact om 13.00 uur vanaf de Zoeterwoudsesingel. En weer of geen weer, het publiek staat altijd rijen dik langs de route.

Enkele zaken om te overwegen voordat je je aanmeldt:  De optocht lopen duurt ongeveer drie uur en de afstand is zo’n zes kilometer. Voor de figuranten is er koffie, thee, frisdrank en broodjes. Na afloop ontvangen alle deelnemers een cadeautje.

Inschrijven of aanmelden als figurant kan via de website van de 3 October Vereeniging.

Leiden 3 Oktober 2019


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×