Het Indië monument in Park de Put. (Foto: PR).

Expositie in Stadhuis over omgekomen militairen in Nederlands-Indië

De Stichting Militair Indië Monument Leiden heeft een expositie samengesteld over 26 uit Leiden afkomstige militairen die in voormalig Nederlands-Indië zijn omgekomen bij de ‘politionele acties’ die tussen 1945 en 1949 plaatsvonden. Burgemeester Henri Lenferink zal de tentoonstelling op woensdag 5 juni om 17.00 uur openen.

De expositie is tot en met 5 september 2019 te zien in de Hal van het Stadhuis van Leiden (ingang Stadhuisplein). Met afbeeldingen en documenten van familieleden geeft de stichting een gezicht aan de gesneuvelde militairen. Militair Museum Bronbeek en de Gemeente Leiden hebben de expositie mogelijk gemaakt.

Dit jaar wordt in september voor de 20e maal een herdenking gehouden bij het Indië Monument in het park bij molen De Put. Op dit terrein was vroeger de Morspoortkazerne gevestigd. De jaarlijkse herdenking vindt plaats op donderdag 5 september om 20.00 uur. Gastspreker dit jaar is de minister van Defensie, mevrouw Ank Bijleveld-Schouten.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×