De Beestenmarkt in 1981. Twee jaar na de komst van McDonald's.

McDonald’s veertig jaar aan de Beestenmarkt

Veertig jaar geleden, in mei 1979, opende McDonald’s één van haar eerste restaurants in Nederland aan de Leidse Beestenmarkt. Het bedrijf viert de mijlpaal morgen, dinsdag 21 mei, met een speciale actie: De hele dag wordt de iconische Hamburger verkocht voor 0,40 eurocent.

Destijds was het restaurant aan de Beestenmarkt één van de eerste McDonald’s Restaurant van Nederland. In de afgelopen veertig jaar is er een hoop veranderd, zowel binnen McDonald’s als op de Leidse Beestenmarkt. Het restaurant heeft twee grote verbouwingen ondergaan en sinds 2006 is Walther Jacobs de franchisenemer. Hij nam destijds met zijn vrouw Françoise dit restaurant samen met de vestiging in de Donkersteeg over van Martien Kop.

“In de beginjaren was er zelfs een vijver inclusief fontein te vinden in de lobby. Tegenwoordig heeft het restaurant een strak en overzichtelijk uiterlijk. Er zijn diverse innovaties in de keuken doorgevoerd, de productkeuze is uitgebreid en gasten kunnen ook gemakkelijk zelf hun bestelling plaatsen aan de Easy Order Kiosk,” vertelt Jacobs. “Maar de grootste verandering van de afgelopen jaren zijn denk ik de openingstijden. In de jaren 90 waren we op de Beestenmarkt doordeweeks open tot 23.00 uur en nu kan iedereen tot 03.00 uur terecht en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 05.00 uur.”

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×