OV-staking met hier en daar een bus

Tot middernacht ligt het busvervoer in onze regio plat. Net al in grote delen van het land staken de chauffeurs van Arriva voor een betere pensioenregeling. De staking wil niet zeggen dat er geen enkele bus rijdt, maar er zijn geen garanties op vervoer.

Bus 3 naar de Merenwijk reed vanmorgen door Leiden. Het is volgens Arriva niet gezegd dat dat de hele dag zo zal zijn. Het bedrijf kan niet op lijn- en trajectniveau aangeven welke bussen er wel en welke niet rijden.

Ook de stadsdiensten van Arriva die alleen binnen Leiden rijden, worden door de staking getroffen. Slechts hier en daar rijdt een verdwaalde bus. “Omdat ze binnen de stad kleinere rondjes rijden, dan bussen die de regio in gaan, kan het lijken of de bussen in de stad wel rijden, omdat je ze vaker ziet, maar dat is dus meestal niet het geval,” aldus een woordvoerder van de busmaatschappij.

De staking duurt tot middernacht.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×