(Foto : Robbert Beurse).

Overeenkomst nieuwbouw Emmaus locatie getekend

WIJdezorg en Bouwonderneming Stout hebben onlangs de overeenkomst getekend voor de bouw van 54 appartementen die worden gerealiseerd op de voormalige locatie van zorgcentrum Emmaus en de Eendrachtsflat aan de Bennebroekweg in Zoeterwoude-Dorp.

Het nieuwe appartementengebouw bestaat uit in totaal 54 huurappartementen met als doelgroep senioren. Een gedeelte is bestemd voor de sociale huur en een deel voor de vrije sector. Ook het nieuwe kantoor van WIJdezorg komt in het nieuwe gebouw.

Hoofd algemene zaken Simon Francken bij WIJdezorg ziet uit naar de realisatie van de appartementen: “Zo voorziet WIJdezorg in de toenemende behoefte naar betaalbare huisvesting voor senioren in Zoeterwoude en de regio. De gebouwen worden gasloos en (bijna) energieneutraal gerealiseerd. WIJdezorg neemt hiermee haar verantwoording op het gebied van duurzaamheid en speelt in op de toekomstige ontwikkelingen”.

Bouwonderneming Stout is geen onbekende voor WIJdezorg. Het bedrijf bouwde eerder het nieuwe zorgcentrum Emmaus. “We zijn wij trots dat WIJdezorg ons wederom het vertrouwen geeft om ook dit plan weer tot een goed einde te brengen,” zegt technisch directeur Ronald Kort.

Het oude zorggebouw en de Eendrachtsflat zijn inmiddels gesloopt. Het bouwteam bestaande uit Bouwonderneming Stout, Architectenbureau Anna Zinkweg, B3 Bouwadvies, constructeur en adviseurs is op dit moment druk bezig met de voorbereiding van het project. Stout zal naar verwachting na de zomervakantie van dit jaar starten met de daadwerkelijke bouw en hoopt de nieuwbouw circa een jaar later op te leveren.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×