Op de dag van de Europese Verkiezingen werd onder andere door Kersten zelf nog druk geflyerd bij de stembureaus waar ook de referendumaanvraag ondersteund kon worden. Hier op het Stadhuisplein. (Foto's: Chris de Waard).

Tegenstanders Lead Leiden blijven hopen op hoogbouwreferendum

Hoewel er niet is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde om een referendum te houden over de hoogbouwplannen langs de Willem de Zwijgerlaan, blijven de initiatiefnemers, daarbij gesteund door een deel van de Leidse gemeenteraad, hopen dat er toch een referendum komt. De afgelopen zes weken hadden de voorstanders van een referendum over Lead Leiden de tijd om aan te tonen dat het onderwerp zo breed leeft in de stad dat een raadgevend referendum op zijn plaats is. Er moesten 5.000 ondersteuningen worden opgehaald.

Stevig signaal
“Het werden er 4.022 en met name in de laatste week zijn er ontzettend veel bijgekomen,” zegt fractievoorzitter Maarten Kersten van de Partij Sleutelstad. Samen de de SP Leiden heeft hij de initiatiefnemers de afgelopen tijd ondersteund in de hoop op voldoende steun voor de referendumaanvraag.

“Meer dan 4.000 handtekeningen en met name in de laatste week bijna 1.200 erbij toont aan dat het onderwerp juist steeds méér gaat leven,”aldus Kersten die het een stevig signaal aan de politiek noemt.

 

Chris de Waard in gesprek met fractievoorzitter Maarten Kersten van de Partij Sleutelstad over de optie om alsnog een referendum te houden.

Hoogbouwvisie
Hoewel er dus geen referendum hoeft te komen over de Nota van Uitgangspunten van Lead Leiden, kan de raad daar volgens Kersten wel degelijk alsnog toe besluiten. “Het moet niet, maar het mag wel,”zegt Kersten die hoopt dat de raad openstaat voor zo’n raadpleging van de stad. “En dan misschien niet specifiek over Lead, maar over de Leidse hoogbouwvisie waarin een maximale bouwhoogte van zeventig meter is opgenomen.”

 

Leiden Maatschappij Politiek LEAD


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×