(Foto's: Emile van Aelst).

Eerste landelijke mbo-praktijkverklaringen uitgereikt in Sligro Leiden

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark reikte gisteren de eerste twee mbo-praktijkverklaringen uit. Ze deed dat tijdens een werkbezoek aan Sligro Leiden. Sligro werkt samen met DZB Leiden in een landelijke pilot om mensen zonder startkwalificatie praktijkverklaringen te laten behalen.


Reanne van Kleef sprak met staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark en vestigingsdirecteur Arno de Jong van Sligro Leiden over de mbo-praktijkverklaringen.

Het behalen van een volledig mbo-diploma of mbo-certificaat is voor sommige werkzoekenden nog een brug te ver. In de pilot kunnen deze mensen zich stap voor stap in de praktijk ontwikkelen. Zo krijgt de werkzoekende de kans om een deel van de mbo-opleiding af te ronden met een praktijkverklaring, en kan zo aan andere bedrijven laten zien wat hij kan.

Sligro vestigingsdirecteur Arno de Jong: “Wij zijn als team van Sligro Leiden trots dat we deze pilot mogen draaien. Het is prachtig om te zien hoe de deelnemers zich ontwikkelen! Ze krijgen vertrouwen dat ze erbij horen en dat ze met de opgedane kennis en ervaring meer kans hebben om te slagen op de arbeidsmarkt.”

In het hele land zijn dergelijke pilots gestart. In de Leidse regio werkt DZB Leiden, als onderdeel van Werkgeversservicepunt Holland Rijnland, samen met Sligro om deze pilot tot een succes te maken. DZB heeft daarbij een breed aandachtsgebied van implementatie van methodische arbeidsontwikkeling tot selectie van kandidaten en uitvoering van leerwerktrajecten.

Economie Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×