(Foto: Regio15).

Zoektocht naar vermiste Katwijkse duurt voort

De politie is nog steeds met man en macht op zoek naar de 33-jarige Anja Schaap uit Katwijk die sinds woensdagochtend 29 mei wordt vermist na een avondje uit in haar woonplaats. Op Hemelvaartsdag werd de politie ingeschakeld en er werd direct een zoekactie gestart. Daarbij is onderzocht hoe Anja naar huis is gelopen vanuit het café waar zij geweest was. Daarvoor zijn getuigen gehoord, camerabeelden bekeken en is er vanuit de politiehelikopter gekeken.

Op vrijdag 31 mei werd de tas van Anja gevonden in het water aan de Melkweg. Duikers van de brandweer hebben het water doorzocht, maar Anja niet aangetroffen. In de handtas zaten persoonlijke bezittingen, waaronder haar mobiele telefoon. Diezelfde dag is met speurhonden de route gelopen die Anja tussen het café en haar woning heeft afgelegd.
Vrijdagavond heeft de politie haar foto landelijk verspreid.

Veertig mensen van het Veteranen Searchteam, politie, familie en vrijwilligers zochten zaterdag 1 juni in het gedeelte tussen de Melkweg en haar woning aan de Wega in Katwijk naar de vermiste vrouw en eventuele sporen. Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni zijn nieuwe camerabeelden geanalyseerd, opnieuw getuigen gesproken en is er digitaal onderzoek gedaan. Maandag 3 juni heeft de brandweer gezocht in het water aan de Hercules en het Noorderlicht, dit is in de omgeving van haar woning.

Het onderzoek naar de vermissing van Anja blijft onverminderd doorgaan. “Het opsporingswerk dat de politie doet, is niet zichtbaar voor de buitenwereld, maar dit betekent niet dat het onderzoek is gestaakt,” zo meldt de politie in Katwijk.

112 Sleutelstad Regio anjaschaap


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×