Er werd veel aandacht gevraagd voor de vermissing van de Katwijkse Anja Schaap. (Foto: Sleutelstad).

Lichaam vermiste Katwijkse vrouw aangetroffen in zee

De wekenlange zoektocht naar de vermiste Anja Schaap (33) uit Katwijk is tot een einde gekomen. Haar lichaam is dinsdag aan het begin van de middag door een Duitse boot aangetroffen in de zee boven de Waddeneilanden. Dat meldt de politie vanavond. Dinsdagavond werd in Opsporing Verzocht nog uitgebreid aandacht besteed aan de vermissing, maar toen was nog niet duidelijk dat het gevonden lichaam van de Katwijkse vrouw was.

Nadat woensdagmiddag duidelijk werd dat het gevonden lichaam voldeed aan het signalement van de Katwijkse Anja Schaap werd meteen contact gelegd met het onderzoeksteam van de politie Den Haag. “Op basis van specifieke kenmerken bleek het inderdaad om haar te gaan”, meldt de politie. Verder politieonderzoek en sectie op het lichaam zullen uit moeten wijzen wat er sinds eind mei met de Katwijkse vrouw is gebeurd en hoe zij in het water terecht is gekomen. “Haar familie is op de hoogte gesteld en geeft aan dat zij graag rust willen om het verlies te kunnen verwerken.”

Bedankt
De vermissing van Anja Schaap maakte veel los. Verschillende oproepen om haar te helpen zoeken kregen veel gehoor en ook werd er veel geflyerd om aandacht te vragen voor vermissing. In een verklaring bedankt het onderzoeksteam van de politie ‘alle burgers, vrijwilligers, organisaties en media die de afgelopen weken aandacht hebben besteed aan de vermissing en intensief hebben meegezocht en meegedacht’.

112 Sleutelstad Regio anjaschaap


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×