(Foto's: Guus Baks).

Contracten voor megabioscoop De Geus in Leidse Stationsgebied getekend

In januari 2017 werden de plannen bekendgemaakt voor De Geus. Een nieuwe ontwikkeling in het stationsgebied tegenover De Lorentz. In het complex onder meer een megabios, congresruimte, woningen, horeca, winkels en een parkeergarage. Vanmiddag werden op vastgoedbeurs Provada in de RAI de benodigde contracten getekend voor de ontwikkeling.

De gemeente Leiden staat sinds enkele jaren met een stand op de Provada om de Sleutelstad onder de aandacht te brengen van ontwikkelaars en vastgoedbeleggers. Die aanwezigheid grijpt de gemeente ook aan voor het feestelijk ondertekenen van deals die al in de maak waren. Zo ook vandaag. Ontwikkelaar Sustay en haar partners Bioscopen Leiden en een particuliere belegger hebben de contracten getekend met NS Stations, Ymere en de gemeente Leiden voor het grondgebied waarop over enkele jaren de duurzame woontoren en bioscoopcomplex De Geus verrijst.

Op de plek waar nu nog de Jumbo supermarkt is gevestigd verrijst de komende jaren een modern complex met huurappartementen, een Jumbo citystore, een megabioscoop met acht zalen en twee horecagelegenheden. Daarnaast wordt De Geus als culturele locatie ook een congrescentrum.

Het complex is ontworpen door architectenbureau OZ Amsterdam.

Chris de Waard besprak de plannen met Govert de Kok van Bioscopen Leiden en ontwikkelaar Giel van Wijk van Sustay.

Bioscopen Leiden
“Dit is een gigantische stap in onze grootse plannen,” zegt Govert de Kok, mede-eigenaar van Bioscopen Leiden. “De stad heeft behoefte aan een grote bioscoop met de allerlaatste techniek en wij zijn heel blij om dit met De Geus te kunnen aanbieden. Daarnaast zijn wij heel trots dat wij zelf de twee horecagelegenheden gaan exploiteren. Op de begane grond een hippe eetgelegenheid voor de bioscoopbezoeker met snelle trek, bovenin een high profile restaurant en cocktailbar met uitzicht op het oude én nieuwe Leiden.”

Sustay
Ontwikkelingsmanager Giel van Wijk van Sustay weet ook zeker dat De Geus het stationsgebied enorm zal verrijken.”Ik woon zelf in Leiden en stoor mij al jaren aan de lelijke entree van de stad.  Het wordt straks levendiger en verbindt bezoekers en inwoners van de stad.”

Gemeente Leiden
Wethouder Fleur Spijker van Duurzame Verstedelijking hoopt dat er nu zo snel mogelijk echt begonnen kan worden met de herontwikkeling van de locatie. “Het wordt een totaalconcept dat werkgelegenheid, woonruimte en recreatie biedt aan alle Leidenaren en bezoekers van buiten de stad.” Het is de bedoeling dat de bouw volgend jaar van start gaat. De Geus zou dan in 2022 kunnen openen.

Cultuur Economie Leiden De Geus


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×