Pop-up Restaurantroute in Leiden voor Stichting Vluchteling

Op verschillende locaties in Leiden worden van 7 tot en met 14 juni lunches en diners georganiseerd om geld op te halen voor Stichting Vluchteling Nederland. Op initiatief van Groen Links Leiden-raadslid Gebke van Gaal hebben verschillende ondernemers in Leiden hun steun toegezegd om een inzameling te doen voor Stichting Vluchteling. Onder de naam Food for Thought vragen zij met de restaurantroute aandacht voor Vluchtelingen.

De ondernemers doneren voedsel, stellen ruimtes beschikbaar of doen een financiële bijdrage. Gedurende de week wordt er nog meer meer geld ingezameld voor Stichting Vluchteling. “Stichting Vluchteling doet belangrijk werk om mensen die huis en haard ontvlucht zijn hulp te bieden. Ik loop daarom mee in de Nacht van de Vluchteling en het leek me goed om voorafgaand mensen bewust te maken van dit initiatief. Met lezingen willen we mensen informeren, met de diners halen we geld op om Stichting Vluchteling te promoten”, aldus Van Gaal.

Food for Thought is een pop-up Restaurantroute door Leiden waar diners en lunches van “gered” voedsel worden geserveerd. Onder andere InStock, EkoPlaza Leiden en Albert Heijn Hooigracht doneren voedsel dat anders wordt weg gegooid. De lunches en diners worden afwisselend georganiseerd bij OldSchool Leiden, Sijthoff en het Nico van der Horstpark-Tuinhuis. Ook Tuin van de Smid ondersteunt de actie en meerderen volgen. Het precieze schema met alle data en locaties is te vinden op de website en reserveringen kunnen
worden gedaan via het reserveringsformulier.

Het initiatief Food for Thought draait volledig op vrijwilligers. Verschillende koks zijn benaderd om de maaltijden te  bereiden en de etablissementen stellen gratis hun ruimte ter beschikking. Van Gaal hoopt dat de tafels snel gevuld worden en daarmee een flink bedrag kan worden opgehaald.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×