Leonardo Bentivogli, Moïse du Clou en hun maître (trainer) Edwin Treffers. (Foto: Maena Gambaiani).

Jeugd-schermers winnen medailles op NK

Twaalf jeugdleden van de Leidse schermvereniging A.E.W.  deden afgelopen weekend mee aan de Nationale Kampioenschappen in Alkmaar. En met succes. De elfjarige Leonardo Bentivogli  belandde op het hoogste podium terwijl clubgenotes Moïse du Clou (12)  en  Emma Enderman (15) beide brons wonnen.

Op 8 en 9 juni vond het Nederlands Jeugd Kampioenschap plaats in sportcomplex de Meent in Alkmaar. De deelnemers waren tussen de 9 en 18 jaar en kwamen uit heel Nederland. Geschermd werd in verschillende categorieën; met het wapen degen, floret of sabel en in de leeftijdscategorieën kuiken, benjamin, pupil, cadet of junior. Jongens en meisjes schermden gemengd, maar er waren aparte prijzen voor jongens en meisjes.

In de categorie ‘heren degen benjamins’ won Leonardo Bentivogli (11) uit Leiden dus goud. Moïse du Clou (12) uit Oegstgeest won brons in de categorie ‘dames degen benjamins’. En in de categorie ‘dames degen cadetten’ won Emma Enderman (15) uit Oegstgeest brons.

De Leidse Schermvereniging A.E.W. traint in de gymzaal van de Leo Cannerschool in Oegstgeest. De leden komen uit Leiden, Oegstgeest en diverse andere plaatsen uit de omgeving.A.E.W. is een gezellige vereniging. Ieder jaar worden er clubkampioenschappen gehouden waaraan alle leden deelnemen. Er wordt getraind op maandagavond vanaf 18.00 uur en donderdagavond vanaf 19.00 uur. Er zijn trainingen voor jeugd tot 12 jaar, jeugd van 13 tot 18 jaar en voor volwassenen. Lid worden kan vanaf 6 jaar. In alle categorieën is nog plaats. Belangstelling voor een proefles? Kijk dan op www.aewschermen.nl of e-mail naar secretaris@aewschermen.nl.