Over enkele dagen vullen potten pindakaas het nu nog lege hoekpand in de Haarlemmerstraat. (Foto: Chris de Waard).

Vrijdag opent pindakaaswinkel in Haarlemmerstraat

Gespecialiseerde winkels zijn al jaren een trend in Amsterdam en richten zich vooral op toeristen. Wafelbakkers, kaaswinkels en etalages uitsluitend gevuld met Nutella-potten in alle soorten en maten namen daar zelfs zo’n vlucht dat de gemeente ingreep en de toeristenwinkels in het centrum aan banden legde om verschraling van het winkelaanbod tegen te gaan. Zo ver is het in Leiden nog niet en dus opent vrijdag in de Haarlemmerstraat een heuse pindakaaswinkel.

Warm welkom in Leiden
“Ze zijn van harte welkom,” laat centrummanager Hans Gennotte desgevraagd weten. “Het betreft hier een pop-up vestiging. Ik heb hier helemaal geen moeite mee. Het is net zoiets als de pepernotenfabriek die jaarlijks terugkeert. Amsterdamse toestanden zijn hier niet mogelijk, dat laat het horecabeleid momenteel niet toe.”

(Foto: PR)

De pindakaaswinkel opent na winkels in Amsterdam, Groningen, Maastricht en Utrecht nu dus ook in de sleutelstad een fysieke winkel. Daarnaast is het aanbod in smeerbare notenpasta online te koop en heeft het bedrijf allerlei verkooppunten verspreid door het land. Het assortiment bestaat uit maar liefst tien verschillende soorten zelfgemaakte pindakaas variërend van naturel, koffie-zeezout en chilipeper-citroengrasd tot dadel-kaneel, witte-chocolade en een speciale sportpindakaas.

 

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×