(Foto's: Frans van Herwijnen, wedstrijdverslag: Siebe Schuemie).

Velocitas sluit debuutjaar af met handhaving in overgangsklasse

Het vlaggenschip van de Leiderdorpse korfbalvereniging Velocitas komt volgend jaar weer uit in de overgangsklasse, waar het dit jaar in debuteerde. De laatste competitiewedstrijd tegen Die Haghe werd gewonnen met 23 – 18, terwijl directe concurrent VEO verloor van KVA.

Alleen bij winst maakt Velocitas aanspraak op nog een jaartje overgangsklasse. En zelfs dan is het niet zeker dat het geen nacompetitie speelt. VEO moet ook verliezen tegen KVA om boven de streep te eindigen. De ploeg van coach Leo van den Bos start ijzerscherp aan de wedstrijd. Nick van der Zee opent de score. Die Haghe maakt nog de aansluitingstreffer maar kan niet voorkomen dat Velocitas in de openingsfase een groot gat slaat. Na amper 10 minuten staat er al een marge van 5 op het scorebord: 7 – 2.

Na een overrompelende openingsfase neemt het scoringspercentage bij de Leiderdorpers iets af. Het stelt Die Haghe in staat om de achtervolging in te zetten. Bij 9 – 7 lijkt de aansluitingstreffer een feit. Het is Christel Zwanenburg die niet bezwijkt onder de druk en met 2 treffers op rij weer een comfortabele marge van 4 realiseert. Als de scheidsrechter fluit voor de rust, is de voorsprong nog intact: 14 – 10.

In de tweede helft is de flow van die eerste 10 minuten nog steeds niet gevonden. Die Haghe blijft strijden en komt steeds een stukje dichterbij. Bij 18 – 16 is het aanvoerster Debby Halvemaan die opstaat en de opmars van de ploeg uit Den Haag een half toeroept. Met een mooie doorloopbal zorgt ze voor nummer 19 van de middag. Even later beslist de prima spelende Tom Glasbeek met 2 treffers de wedstrijd.

Vlak voor het einde van de wedstrijd is er de erewissel voor Christel Zwanenburg. Na een aantal zeer succesvolle seizoenen bij Velocitas, keert ze terug naar Pernix. Een minutenlang applaus van het publiek is het gevolg. De publiekslieveling heeft met 4 treffers tegen Die Haghe weer een groot aandeel in de overwinning van 23 – 18.

Na de wedstrijd moet er nog een half uur gewacht worden. De wedstrijd tussen VEO en KVA is later begonnen, waardoor het nog een tijdje nagelbijten is. Dan is er ineens het gejuich: VEO verliest met het kleinst mogelijke verschil van 20 – 19. Het is met de hakken over de sloot, maar wat geeft het: Velocitas handhaaft zich in de overgangsklasse nadat het eerder
dit seizoen debuteerde.

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×