(Foto: Gerry van Bakel.)

60-jarige Libertas trakteert bewoners, vrijwilligers en buren

Libertas Leiden bestaat 60 jaar en dat moet gevierd worden vinden ze bij de Leidse welzijnsorganisatie. De hele week zijn er activiteiten in woonzorgcentra, Huizen van de Buurt en Buurtontmoetingsplekken. Alle bewoners en bezoekers worden getrakteerd. Er zijn nostalgische markten, fototentoonstellingen, muziekoptredens, ontbijtjes en een high tea. Steeds op een andere plaats in de stad.

Op dinsdagmiddag rook het in de hal van de Parelvissers aan het Bizetpad naar versgebakken wafels. Mensen konden op de foto in een vintage busje, oude films bekijken of rondsnuffelen op een markt met allemaal spullen uit de jaren zestig. Marianne Wiersma, medewerker welzijn bij Libertas Leiden, maakte er met medewerkers en vrijwilligers een mooi feestje van.


Een reportage van Gerry van Bakel, in gesprek met allereerst Marianne Wiersma van Libertas Leiden.

Tanja Ineke, bestuurder van Libertas Leiden opende de verjaardagsweek op maandag 17 juni. De missie van Libertas verwoordde zij als volgt: “Van betekenis zijn voor en met inwoners van Leiden, dat is wat ons al 60 jaar drijft. De wetten en regels veranderen, de geldpotjes verschuiven, inzichten veranderen. Libertas Leiden blijft zich ook ontwikkelen. Wat niet verandert is onze kennis van Leiden en Leidenaren en de kwaliteit van onze ondersteuning en zorg. Dat kan een luisterend oor zijn, en steuntje in de rug op weg naar de arbeidsmarkt, zorg thuis na een ziekenhuisopname of zorg en ondersteuning in de laatste levensfase.  Altijd sterk in de wijk.”

60 jaar Libertas Leiden
Op 2 juni 1959 is de Stichting tot Exploitatie van Bejaardencentra (SEB) opgericht, de voorloper van Libertas Leiden. De SEB heeft veel gerealiseerd: twee verzorgingshuizen, vier complexen woningen, de restauratie van vier hofjes, de Bank van Lening en de Stadstimmerwerf, zorg en welzijn voor vele honderden ouderen buiten het verzorgingshuis.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×