Koning geeft Museum de Lakenhal terug aan de stad

11

Zijne Majesteit de Koning heeft vanmiddag Museum de Lakenhal officieel geopend door een ontbrekende sleutel in ontvangst te nemen uit handen van drie leerlingen van basisschool de Arcade in Roomburg. Fien Hendrikse (11), Donna Klein (10) en Emma Nastase (11), allen uit groep 7, wonnen de ontwerpwedstrijd die het museum had uitgeschreven voor de openingshandeling.

Chris de Waard was namens Sleutelstad aanwezig bij de opening.

Na een welkomstwoord door achtereenvolgens museumdirecteur Meta Knol en burgemeester Henri Lenferink werd de sleutel op zijn plek gezet en gingen de confetti kanonnen af. Daarna kreeg de Koning een rondleiding door het museum. Hij bekeek daarbij onder meer het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden, het Nieuw Leids Laken en het educatie-atelier van De Lakenhal. De bijeenkomst werd muzikaal ondersteund door K&G.

Morgen, donderdag 20 juni, gaat Museum de Lakenhal om 10.00 uur weer open voor het publiek. Tijdens de openingsvierdaagse die duurt tot en met zondag mag iedereen gratis naar binnen.

Delen

11 reacties

 1. “Koning geeft Museum de Lakenhal terug aan de stad”? Was de Lakenhal dan ook al van hem? Waarom wist niemand dit? Uit het artikel blijkt echter dat deze vastgoedfiguur en grootgrondbezitter van Oranje, voorheen prins Pils, alleen maar de boodschappenknecht was die een sleutel doorgaf. Heeft iemand hem wel een fooi gegeven? ๐Ÿ˜‰
  Leve de republiek!

  • Wim de Leeuw op

   Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Maar mensen die van die vrijheid uitsluitend in de anonimiteit gebruik durven te maken, hebben voor mij toch altijd wat triestigs.

  • Jaap Van Biessum

   Guido van Ree als ik dat geweten had ik die schaar afgepakt had hij zonder werk gezeten piet kousenband ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ’ช

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline