(Foto's: Chris de Waard).

Royale haringparty in Leiderdorp

Café de Koning in Leiderdorp trakteerde de klanten gisteren voor de elfde keer op de jaarlijkse haringparty. Een royale haringparty, want Bertus Bos van de Spakenburgse Visspecialist neemt altijd veel meer mee dan haring: ook broodjes paling en zalm gaan de ronde, samen met een grote dosis humor.

Sleutelstad was bij de haringparty aanwezig en maakte een sfeerverslag.

“We zijn hier elf jaar geleden mee begonnen met het idee om iets terug te geven aan onze klanten”, vertelt eigenaar Dick van der Kwaak. “En het leuke is dat veel vaste klanten het evenement zelf ook weer sponsoren.”

Als het aan Bos ligt wordt de haringparty van Café de Koning de grootste van Leiderdorp. “De verrassing van de haringparty’s die ik verzorg, is dat er altijd meer is dan haring alleen. Niet iedereen lust dat en daarom neem ik ook paling en zalm mee. Zo kunnen alle ondernemers lekker met elkaar netwerken op zo’n bijeenkomst.”

Voor Bos is het al zijn vijfde haringparty van het jaar. In deze periode eet hij zo’n tien haringen per dag. “Dus als je dat optelt zit ik op 100, 120 haringen in twee weken. En dat is hartstikke gezond door alle omega 3-vetzuren die erin zitten. Kijk eens hoe goed ik eruit zie!”, lacht hij hartelijk.

Economie Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×