La Ligna heeft in de Leidse regio één winkel: in de De Kempenaerstraat in Oegstgeest. (Foto: Google).

Uitstel van betaling voor modeketen La Ligna, ook winkel Oegstgeest betrokken

De Rechtbank Midden-Nederland heeft Benlig B.V., het bedrijf achter modeketen La Ligna, afgelopen week een voorlopig uitstel van betaling verleend. Naast het moederbedrijf zijn ook 32 fysieke winkels betrokken, waaronder het filiaal aan de De Kempenaerstraat in Oegstgeest. Over het algemeen wordt uitstel van betaling gezien als de voorbode van een faillissement.

Het uitstel van betaling, dat volgens bewindvoerder Noor Zetteler alleen gaat over de fysieke winkels en niet over de online activiteiten van het bedrijf, werd afgelopen week uitgesproken en maandagochtend gepubliceerd. Zetteler (van Wijn & Stael Advocaten uit Utrecht) bekijkt op dit moment welke opties er voor het bedrijf zijn. “We bekijken een mogelijke doorstart en zijn in overleg met leveranciers op zoek naar een oplossing.”

‘Geïnteresseerden kunnen zich melden’
Tijdens het uitstel van betaling geeft de rechtbank La Ligna de tijd om met een oplossing te komen voor financiële problemen waarin het bedrijf verkeert. Als het aan Zetteler ligt, komt daarover later deze week meer duidelijkheid. “Geïnteresseerden in een doorstart kunnen zich bij ons melden”, zegt ze aan de telefoon. Dat geldt vooralsnog niet voor de webwinkel, benadrukt ze, waarvoor de levering van kleding via een ander bedrijf loopt.

De winkel aan de De Kempenaerstraat in Oegstgeest is maandag vooralsnog gewoon geopend. “We hebben gehoord van het uitstel van betaling, maar meer kan ik u niet melden. Vooralsnog zijn we gewoon open”, aldus een medewerker van de winkel in een reactie aan Sleutelstad.

2016
In 2016 kwam het merk overigens ook al in financiële problemen. Dat leidde toen tot een faillissement. Kort daarna meldde zich volgens Retailtrends.nl echter een groep investeerders die met La Ligna een doorstart maakten. Er werd toen 350.000 euro betaald voor de keten, waarmee 47 winkels open werden gehouden.

Economie Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×