Komende zaterdag worden op de Oude Rijn bij de Apothekersdijk de Drakenbootraces gehouden. (Foto: Chris de Waard).

Drakenbootraces vaste waarde tijdens Lakenfeesten

Zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de Dragonboatraces georganiseerd op de Apothekersdijk. De spectaculaire roeiwedstrijden vormen een van de hoogtepunten van Stadsfestival de Lakenfeesten. Het evenement wordt dit jaar voor het eerst ook muzikaal ondersteund.

Michiel Hoogkamer en Henny de Vos doen al vele jaren mee met de Peurbakkentocht en weten precies wat belangrijk is. Je moet het niet alleen zelf leuk hebben, maar ook iets bijzonders bieden aan het publiek. (Video: Kleef & Koop).

Na de races kan het publiek naar het Leids Bierfestival op het Hooglandse Kerkplein en meezingen op het Stadhuisplein waar diverse Nederlandse artiesten op zullen treden. Nieuw op zaterdag is de Vossenjacht van Universiteit Leiden, in het kader van het 444-jarig bestaan, rondom het Pieterskwartier en het Rapenburg.

 

Cultuur Leiden peurbakkentocht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×