Magda Römgens, Victoria False en de schrijfster Eveline van de Putte (Foto: LibertasLeiden).

Roze middag in Rijn en Vliet: 150e Tour d'Amour op vrijdag 28 juni

Zorg- en welzijnsorganisatie LibertasLeiden wil er voor iedereen zijn. Ook voor mensen met een niet-heteroseksuele oriëntatie.Daarom strijkt de Tour d’Amour vrijdag 28 juni neer in verzorgingstehuis Rijn en Vliet. Om te praten over ervaringen, kennis te delen en een plezierige middag te beleven. Met een optreden van Victoria False.

LibertasLeiden bestuurder Tanja Ineke weet zeker dat er bij hen roze ouderen wonen. “Voor zover ik weet zijn er geen problemen, ik zou het echt heel erg vinden als dat in mijn organisatie zou voorkomen. Maar ik weet uit eerdere ervaringen dat LHBTI-mensen soms geïsoleerd worden of zich niet vrij voelen om over hun overleden partner te praten. En het is natuurlijk ook leuk om eens een film te tonen met een liefdesverhaal tussen twee mannen of twee vrouwen.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met LibertasLeiden bestuurder Tanja Ineke.

Tour d’Amour is in 2014 ontstaan om LHBTI-mensen (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en interseksueel) de mogelijkheid te beiden voor hun geaardheid uit te komen.Schrijfster en fotograaf Eveline van der Putte is de initiatiefneemster van deze roze middagen. Zij zal vrijdag wederom in gesprek gaan met Magda Römgens, Leidse 50+ roze ambassadeur. Verder komt Victoria False optreden.

Voor deze 150e editie verwacht Tanja Ineke mensen uit het hele land. Maar de middag is nadrukkelijk bedoeld voor de bewoners, bezoekers en buurtgenoten van Rijn en Vliet. Iedereen is welkom, je kunt vanaf 14.00 uur binnenlopen en meepraten, een kopje koffie of thee drinken en een feestelijk taartje eten.

Kijk voor meer informatie op de website van LibertasLeiden.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×