(Foto's: Chris de Waard).

Vier dagen Leiden Culinair op Cultuurplein Lammermarkt

Voor alweer de 34e keer kan de Leidse regio vanaf morgen vier dagen lang genieten van het oudste culinaire evenement van de regio: Leiden Culinair. “Het wordt wederom vier dagen een prachtig culinair feest, waarbij twaalf Leidse deelnemers klaarstaan om de bezoekers culinair te verwennen,” blikt voorzitter Rob van Marwijk vooruit op de opening morgenmiddag om 17.00 uur.

Stralend weer tijdens ‘culinair’
De komende editie van Leiden Culinair belooft een stuk zonniger te worden dan vorig jaar toen het evenement net in een paar koude dagen viel tijdens de lange hete zomer van 2018. Daarvan is dit jaar geen sprake. Donderdag en vrijdag wordt een aangename 21 tot 24 graden voorspeld, zaterdag wordt tropisch met een middagtemperatuur boven de 30 graden en zondag 24 graden. Dat betekent vier dagen lekker loungen in korte broek en t-shirt, met een hapje en drankje en fijne muziek van de optredens en dj’s die elke dag zorgen voor een afwisselend muzikaal programma.

Kinderprogramma op zondag
Zondagmiddag is er speciaal voor de kinderen van alles te doen om ze bezig te houden. Het Idee Evenementen komt dan naar het plein en kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken. Ook zijn er allerlei spelletjes te doen.

Proeflokaal van Leiden
In het proeflokaal van Leiden zijn dit jaar gerechten te vinden van All Class, The Chipperoo, ’t Crabbetje, Dartel, ’t Fust, de Gaanderij, In Den Doofpot, Just Meet, Maciotto, Mamma’s saté en De Jonker.

Parkeren onder het plein
Wie met de auto naar Leiden Culinair komt, kan terecht in de ondergrondse parkeergarage Lammermarkt. De diepste van Nederland. Direct onder het festivalterrein.

Advertentie

Cultuur Leiden Leiden Culinair


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×