Vier dagen Leiden Culinair op Cultuurplein Lammermarkt

21

Voor alweer de 34e keer kan de Leidse regio vanaf morgen vier dagen lang genieten van het oudste culinaire evenement van de regio: Leiden Culinair. “Het wordt wederom vier dagen een prachtig culinair feest, waarbij twaalf Leidse deelnemers klaarstaan om de bezoekers culinair te verwennen,” blikt voorzitter Rob van Marwijk vooruit op de opening morgenmiddag om 17.00 uur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Stralend weer tijdens ‘culinair’
De komende editie van Leiden Culinair belooft een stuk zonniger te worden dan vorig jaar toen het evenement net in een paar koude dagen viel tijdens de lange hete zomer van 2018. Daarvan is dit jaar geen sprake. Donderdag en vrijdag wordt een aangename 21 tot 24 graden voorspeld, zaterdag wordt tropisch met een middagtemperatuur boven de 30 graden en zondag 24 graden. Dat betekent vier dagen lekker loungen in korte broek en t-shirt, met een hapje en drankje en fijne muziek van de optredens en dj’s die elke dag zorgen voor een afwisselend muzikaal programma.

Kinderprogramma op zondag
Zondagmiddag is er speciaal voor de kinderen van alles te doen om ze bezig te houden. Het Idee Evenementen komt dan naar het plein en kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken. Ook zijn er allerlei spelletjes te doen.

Proeflokaal van Leiden
In het proeflokaal van Leiden zijn dit jaar gerechten te vinden van All Class, The Chipperoo, ’t Crabbetje, Dartel, ’t Fust, de Gaanderij, In Den Doofpot, Just Meet, Maciotto, Mamma’s saté en De Jonker.

Parkeren onder het plein
Wie met de auto naar Leiden Culinair komt, kan terecht in de ondergrondse parkeergarage Lammermarkt. De diepste van Nederland. Direct onder het festivalterrein.

Delen

21 reacties

 1. Vreemd, Dartel staat inderdaad bij de restaurants, maar het restaurant zelf is er inmiddels niet meer….

 2. Is er ook voldoende fietsparkeergelegenheid? Of mogen fietsen ook in de garage?

 3. Ik ga er niet heen, ik kan zelf ook wel koken en vind dit niet nodig. Zonde van het geld en zo bijzonder is dit alles echt niet. Erg commercieel bovendien.

  • Wim de Leeuw op

   Wat bedoel je met commercieel? Is het commercieel dat de organisatoren er ongelofelijk veel tijd en energie in steken en er geen euro op verdienen? Of is het commercieel dat de gerechtjes misschien duurder zijn dan een frietje bij de FEBO, omdat ook de kosten van bands en DJ’s, beveiliging en andere faciliteiten moeten worden betaald? Mocht je denken dat er een goed verdienmodel van te maken is, dan denk ik dat je door de hardwerkende mannen en vrouwen van het organiserend comité met open armen wordt ontvangen… althans als het niet bij woorden blijft… MELD JE AAN!!!!!

   • Wim de leeuw: misschien beter om weer back to basic te gaan. Het hoeft niet allemaal superdeluxe, kijk ook eens naar andere steden en mik niet alleen op mensen met een dikkere portomonnee.

 4. Een inwoner van Leiden op

  @Jos Bouma: helemaal mee eens. En ook weer overlast voor buurtbewoners.

 5. Snel weer weggegaan met ons groepje, € 3,80 voor een biertje/ € 5,40 voor een patatje!!!! Belachelijk!!!!!!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline