Restaurant In Den Doofpot wint juryprijs Leiden Culinair

Elk jaar gaat om de openingsavond van Leiden Culinair een deskundige jury langs bij de deelnemende restaurants om de gerechten te beoordelen. Dit jaar werd de geschroeide koningsbaars (corvina) van restaurant In den Doofpot als lekkerste gerecht gekozen. Het visje wordt opgediend met acid butter en witte wijn risotto, een bouillon van zeewier en tonijn en koffie.

Op plek twee eindigde een gerecht van Hollandse garnalen met appel, knolselderijcrème en serehschuim van visrestaurant ’t Crabbetje. Restaurant De Jonker uit Oegstgeest werd derde. Dit restaurant won met gebakken coquilles, overgoten met een saus van soja, merin, en sesam, geserveerd met cassave chips en wakame.

Ook was er een aanmoedigingsprijs. Die eervolle vermelding ging naar de patisserie van Maciotto, bestaande uit onder andere tiramisu, semifreddo en een Ppastiera Napolitana.

Advertentie

Leiden Leiden Culinair


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×