Zelf schopte ze het al eens tot karakter in de Donald Duck. Nu mag Smeets komend jaar het werk van gezaghebbende schrijvers jureren. (Foto: Chris de Waard).

Leidse hoogleraar Ionica Smeets voorzitter jury Libris Literatuur Prijs

Hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets van de Universiteit Leiden is benoemd tot voorzitter van de jury van de Libris Literatuur Prijs 2020. Zij maakt in mei 2020 tijdens het traditionele galadiner in Amsterdam bekend welke roman de opvolger wordt van De goede zoon van Rob van Essen.

De Libris Literatuur Prijs is de prestigieuze onderscheiding voor de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar en kent een prijzengeld van in totaal 65.000 euro. De winnaar krijgt een halve ton, de zes genomineerden elk tweeduizend euro. De winnaar krijgt bovendien een bronzen legpenning die is ontworpen door de internationaal bekende grafisch ontwerpster Irma Boom.

De vakjury bestaat verder uit:

– Dirk-Jan Arensman, literair recensent van Het Parool en de VPRO Gids;
– Bo van Houwelingen, literair criticus van de Volkskrant;
– Christine Otten, schrijver en theatermaker;
– Ronald Soetaert, emeritus hoogleraar Cultuur & Educatie, Universiteit Gent.
Begin februari 2020 wordt een longlist met 18 titels gepubliceerd, gevolgd door zes nominaties rond de Boekenweek in maart, waarna tot slot de prijswinnaar bekend wordt gemaakt op 11 mei tijdens een galadiner in Amsterdam, live in Nieuwsuur NPO2.
Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×